استاد محمدحسين فدایی چیروکی در 9 تیرماه 1304 هجری شمسی در روستای کوچکی از توابع شهرستان طبس به نام چیروک بدنیا آمد.
پدرش علی اکبر کشاورز بود و در ضمن به کار بنایی نیز می پرداخته است و تمامی سواد پدر محدود به چند ماهی رفتن به مکتب می شد ولی با تمام این احوال دارای طبع شعر بسیار قوی نیز بود که البته متاسفانه از وی غیر از چند شعری بیش بجای نمانده است.
“محمدحسین فدایی” نیز شاید طبع شعر را از پدرش به ارث برده باشد و سوادش نیز مانند پدر در حد همان چند ماه مکتب خانه، اما خوشبختانه تا کنون بیشتر اشعار وی در کتب مختلف گردآوری شده است
استاد فدایی شعر گفتن را از جوانی شروع کرد ولی به دلیل جو بیسوادی حاکم بر روستا و عدم استقبال و ارتباط با دیگران به ناچار شاعری را کنار گذاشت، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، محمدحسین در 22 بهمن سال 1361 به جلسه شعرخوانی دعوت و با سرودن شعری با مطلع : دمید باز به الطاف خالق اکبر شعاع صبح سعادت ز مطلع خاور…
در سال 1362 در مراسمی باحضور شعرای نامی خراسان با خواندن قطعه شعری جایزه اول را کسب نمود.
از استاد فدایی تاکنون مجموعه های شعر لبخند کویر، گنج سعادت، منظومه حدیث کساء و کشکول فدایی منتشر شده که در قالب های فکاهی و طنز، مدح و توصیف مکانها، اشخاص و حکایت ها می باشد.
مرحوم استاد محمدحسین فدایی در نخستین گردهمایی شاعران استان یزد که در شهریور 1391، برگزار شد،از سوی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفته بود. همچنین اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی طبس در اردیبهشت ماه 1387 و در زمان حیات استاد فدایی برای ایشان مراسم نکوداشتی را برگزار که مورد استقبال چشمگیر مردم طبس قرار گرفت.
همچنین در تاریخ 9 آبان 1392از استاد محمد حسین فدایی’ پیرغلام حسینی در اجلاس بین المللی پیرغلامان حسینی در استان گلستان تجلیل شد.
این شاعر گرانقدر در صبح روز 2 تیر 1393 دار فانی را وداع گفت.