امروز: چهارشنبه، 1 اسفند 1403
نبض اخبار:
کد خبر:
141578
پ
پ

عدم مناسب‌سازی و افزایش رنج روزمرگی‌های معلولان و سالمندان

چه بسیار افراد توانخواهی که برای رهایی از وابستگی به دیگری ماندن در خانه را بر می‌گزینند.

عدم مناسب‌سازی و افزایش رنج روزمرگی‌های معلولان و سالمندان

مناسب‌سازی معابر شهری مطالبه‌ای ثابت و پایدار که همیشه در ردیف اول خواسته‌های معلولان و سالمندان مطرح می‌شود، رنج راه رفتن و حکایت مناسب سازی دقیق با آغاز حرکت از خانه و رفتن به اجتماع ارتباط مستقیم دارد و چه بسیار افراد توانخواهی که برای رهایی از وابستگی به دیگری ماندن در خانه را بر می‌گزینند.

سرکار خانم نجمه کرمی از جامعه معلولین شهرستان طبس در مصاحبه ای گفت: حس استقلال و وابسته نبودن به دیگری تمام آن چیزی است که با هر یک از معلولان و سالمندان که صحبت می‌شود خواهان آن هستند و البته خود به درستی تاکید می‌کنند، اولین گام برای رسیدن به همین حس فاخر استقلال، مناسب سازی معابر و اماکن عمومی شهر است که به آنها کمک می‌کند از خانه به سمت اجتماع حرکت کنند.

وی افزود: تلخی واقعیت وضعیت نامطلوب مناسب سازی در جای جای شهرستان طبس را می‌توان از روزمرگی‌های زندگی افراد دارای معلولیت مشاهده کرد، رنج راه آنچنان ناهموار و سخت است که آنها را در این ماندن و دوری از بیرون مصمم‌تر می‌کند، کوچه و خیابان‌هایی که عبور و مرور از آنها نه فقط برای افرادی دارای مشکلات جسمی و حرکتی هستند که برای کودکان و آنهایی که سالم هستند هم گاه سخت می‌شود اما همین مشکلات برای افرادی که دچار معولیت‌های جسمی و حرکتی هستند که گاه آنچنان راه رفتن را سخت می‌کند که ترجیح را بر ماندن در محدودیت خانه می‌دهند.

کرمی خاطر نشان کرد : در شرایطی که گفته می‌شود شمار معلولیت‌ها و سالمندان روز به روز بنا به دلایلی اعم از حوادث و تصادفات رو به افزایش است، مناسب سازی معابر و اماکن عمومی و ادارات و سازمان‌ها در طبس نیز باید به عنوان یک ضرورت به آن نگاه شود، در عین حال نباید فراموش کرد که معلولیت و سالمندی اتفاق دور از ذهنی نیست و سلامتی مطلق نیست گاه با اتفاقی و حادثه‌ای معلولیت رخ می‌دهد و باید شرایط زندگی توام با رفاه که امکان حضور در جامعه و اجتماع را داشته باشد، را برای او فراهم کرد.

نجمه کرمی از افراد توانخواهی که در اندام حرکتی دچار مشکل است می‌گوید: به علت ساختار نامناسب فضای شهری افراد معلول و سالمند به خصوص آنهایی که از ویلچر استفاده می‌کنند قادر به تردد داخل شهر نیستند بطوری‌که بیشتر آنها خانه نشین شده‌اند و از فعالیت‌های اجتماعی محروم هستند.

وی افزود: خیابان‌های باریک و ناهموار و نبود پل برای عبور راحت، تردد را سخت تر کرده است و در مورد برخی فضاهای تفریحی و بوستان‌ها هم باید گفت که این مکان ها و اماکن برای معلولان و سالمندان نیست.

کرمی گفت: ساختمان‌های اداری، موسسات، بانک‌ها و سایر جاهایی که برای انجام کارهای اداری گذرمان به آنها می‌افتد همراه با مانع پله‌اند و بعضی از این مکان ها فاقد رمپ و آسانسور است و حتی برخی رمپ ها بیشتر به صورت نمادین درست شده است و کارایی لازم  را ندارد.

وی تاکید کرد: شرایط عبور ومرور برای معلولان و سالمندان آنقدر سخت شده که در بسیاری مواقع مگر در صورت ضرورت از خانه بیرون بیایند که تداوم این وضعیت به انزوای آنها از اجتماع می‌انجامد.

اولین دیدگاه را بنویسید