امروز: سه شنبه، 9 اردیبهشت 1404
نبض اخبار:
پ
پ

نکوداشت استاد سیدحسن مشکان طبسی

اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای برنامه های قرارگاه شهید آوینی و با همکاری معاونت اداره کل و مدیریت آموزش و پرورش شهرستان طبس، نکوداشت استاد سید حسن مشکان طبسی از مفاخر و مشاهیر شهرستان را، برگزار کرد.

نکوداشت استاد سیدحسن مشکان طبسی

شامگاه دوشنبه 23 مهر، نکوداشت استاد سید حسن مشکان طبسی ، با حضور مهندس رحیمی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان طبس، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر زنجانی طبسی امام جمعه موقت، سید احمد حقانی سرپرست فرمانداری شهرستان عشق آباد و اهالی فرهنگ و ادب ، در محل سالن همایش کانون شهدای هفتم تیر، برگزار شد.

در ابتدای این مراسم علی کدخدایی معاون مدیرکل و مدیریت آموزش و پرورش شهرستان طبس، ضمن خیر مقدم، اظهار داشت:رسالت ما چه در فرهنگ و ارشاد اسلامی و چه در آموزش و پرورش، شناساندن مفاخر این شهرستان به نسل جوان است.

وی افزود: یک مدرسه در شهرستان به نام ایشان به پاسداشت کارهای بزرگیست که برای این شهرستان انجام داده اند.

در ادامه حجت الاسلام آیین پرست ضمن خیرمقدم به مدعوین، گفت :باید این برنامه زودتر از اینها برای این مفاخر برگزار می شد.

وی اشاره کرد: آنچه که به عنوان مفاخر داریم، بزرگ بداریم؛ که این خود بهترین امربه معروف هست، چراکه ایشان شخصیت علمی، خیّر و فرهیخته است و نشر دهنده علم و مایه برکت برای شهرستان بوده است.

همچنین سید حمید حقی با ارائه پرده نگار به بیان زندگینامه و ابعاد فرهنگی و اجتماعی زندگی مرحوم استاد سید حسن مشکان طبسی و آثار ایشان پرداخت.

سپس هاشم مریدا ضمن تشکر از عوامل برگزاری اين مراسم گفت: می طلبد که کارهای بزرگتری برای مفاخر این شهرستان برگزار شود.

وی در ادامه با بیان اینکه استاد مشکان طبسی در سایر علوم صاحب نظر و استاد بود؛ اما در عین حال بسیار فروتن و متواضع بود.

ایشان همچنین درباره اشعار استاد سید حسن مشکان طبسی توضیحاتی را بیان کرد.

در پایان محمد باقری، کارشناس ارشد تاریخ، محقق و پژوهشگر، مطالبی را پیرامون زندگینامه و مجموعه آثار استاد سید حسن مشکان طبسی را شامل رمان ها، مقالات، ریاضیات و نجوم(2 جلد)، آثار اجتماعی و حقوقی، آثار ادبی، آثار تاریخی و آثار فلسفی که پیش از این گردآوری و به چاپ رسانیده است، را بیان داشت.

تک نوازی آقای محمود زواری از دیگر برنامه های این مراسم نیز بود.

گفتنی است: استاد سیّد حسن مشکان طبسی از دانشمندان و ناموران تمدن اسلام و ایران بوده است. وی در سال ۱۲۵۶ در طبس به دنیا آمد. تحصیلات مقدماتی را در طبس آغاز کرد. سپس برای تکمیل تحصیلات خود به یزد، اصفهان، مشهد، مصر و فرانسه سفر کرد. وی از محضر دانشمندان بزرگی نظیر میرزا جهانگیرخان قشقایی و میرزا حبیب خراسانی استفاده نمود و شاگردانی نظیر جلال الدین همایی و بدیع الزمان فروزانفر ترببیت نمود.

معلم و ریاست مدارس مشهد، مدیریت مجله دبستان، عضو هیأت تحریریه مجموعه حقوقی، ریاست انجمن ادبی خراسان، نایب رییس انجمن ادبی فرهنگستان، استاد دانشگاه تهران، قاضی دادگستری، مستشار دیوان عالی کشور از جمله مسولیت های وی بوده است.

نگارش مقاله و سرمقاله در روزنامه های دبستان، چمن، بهار، ارمغان، شرق ایران و…، تالیف، ترجمه، تصحیح و حاشیه نویسی نسخ خطی از جمله فعالیت وی بوده است. وی سرانجام در سال ۱۳۲۷ در تهران از دنیا رفت و در حرم عبدالعظیم حسنی در شهر ری به خاک سپرده شد.

لازم به ذکر است: در این مراسم از کتاب « اعجاز طبس» منتخب آثار ۲ دوره جشنواره سراسری شعر رستاخیز شن ها، که با حمایت قرارگاه شهید آوینی به چاپ رسیده است، رونمایی شد.

 

اولین دیدگاه را بنویسید