امروز: چهارشنبه، 1 اسفند 1403
نبض اخبار:
پ
پ

این نان طبسی زیر دندان خارجی‌ها مزه کرده است

طیبه خانم مکاریان وقتی پخت نان محلی طبسی را در نانوایی امام علی (ع) منطقه دیهشک آغاز کرد، دلش می‌خواست کاری برای چند زن سرپرست خانوار دست‌وپا کند، اما حالا طعم خوش نان‌های نانوایی او زیر دندان خارجی‌ها چنان مزه کرده است که ماهانه یک‌هزار کیلو نان برای آنها ارسال می‌کند.

این نان طبسی زیر دندان خارجی‌ها مزه کرده است

خبرگزاری فارس – کرمان: دومین جشنواره ملی نان کرمان در پارک مادر این روزها میزبان نانوایانی از سراسر ایران است، خانم و آقای مکاریان هم ازجمله مهمانان عزیز ما هستند که پخت نان محلی را از چهارده سال قبل با هدف اشتغالزایی برای زنان سرپرست خانوار بهزیستی آغاز کرده‌اند و حالا برکت نان آنها آنقدر زیاد شده است که ماهانه سه هزار کیلوگرم نان خشک تولید می‌کنند و یک‌هزار کیلوگرم را به کشورهای عربی، آمریکا و کانادا صادر می‌کنند.

مهر تایید خارجی‌ها بر کیفیت نان محلی طبس

غلامرضا مکاریان که استاد دانشگاه است، می‌گوید: به اتفاق همسرم خانم طیبه مکاریان، نانوایی سنتی را با همکاری اداره بهزیستی شهرستان طبس برای 17 نفر زنان سرپرست خانوار احداث کردیم و همسرم با تلاش خستگی‌ناپذیر و شبانه‌روزی مدیریت نانوایی را بر عهده دارد.

وی ادامه می‌دهد: طی چهارده سال باکیفیت‌ترین نان خشک محلی را تولید می‌کنیم و امروز نان نانوایی ما به نقاط مختلف جهان از جمله کشورهای عربی، کانادا و آمریکا صادر می‌شود.

مکاریان با اشاره به کیفیت بالای نان‌هایی که تولید می‌کنند، بیان می‌کند: پروفسور ناکازاکا سویا و پروفسور جوک مونت از ارزیابان بین‌المللی ژئوپارک جهانی طبس از نانوایی ما بازدید کردند و تست نان و آزمایش‌های لازم را برای ارزیابی این نانوایی انجام دادند و کارت سبز برای عضویت در همیاری شبکه جهانی ژئوپارک های یونسکو برای ما صادر شد و این نانوایی را به رسمیت شناختند.

فرمول موفقیت نان طبسی

وی از حضور در جشنواره‌های خارجی خبر می‌دهد و می‌گوید: دو هفته قبل در جشنواره ژئوپارک‌های یونسکو در کشور ویتنام شرکت کردیم و تقاضاهای مختلفی از کشورهای جهان برای خرید نان نانوایی ما به دست‌مان رسیده است.

مکاریان به توضیح درباره ویژگی‌های نان تولیدی‌شان می‌پردازد که موجب مزه کردن این نان زیر دندان خارجی‌ها شده است و اضافه می‌کند: نانی که ما تولید می‌کنیم از گندم و جو ارگانیک و اصیل طبسی تهیه می‌شود و در این نان هفده نوع ادویه‌جات و داروی گیاهی مانند کنجد سیاه و سفید، سیاه‌دانه، گشنیز، زنجبیل، زیره کوهی طبسی، سبزی مخلوط خشک، تخو شوید، گل‌رنگ و روغن زرد گوسفندی استفاده می‌شود.

وی می‌گوید: همسرم پخت این نان را از مادرم آموخته است و برای اینکه نان تولیدی ما خوشمزه‌تر شود، آزمایش‌های مختلفی روی نان‌ها انجام داده‌ایم و مهندس شیمی هم در نانوایی داریم و برای رونق و گسترش کار خود با علم روز حرکت می‌کنیم.

مکاریان از تولید ماهانه سه هزار کیلو نان خشک محلی طبسی در نانوایی امام علی (ع) طبس خبر می‌دهد و می‌افزاید: ماهانه یک‌هزار کیلوگرم نان را به نقاط مختلف دنیا صادر می‌کنیم.

جای جشنواره نان در دل کرمانی‌ها باز شده است

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری دومین جشنواره ملی نان کرمان بیان می‌کند: مردم کرمان پرانرژی هستند و استقبال خیلی خوبی از جشنواره کرده‌اند.

مکاریان ادامه می‌دهد: اینکه تولیدکنندگان از سراسر ایران در یک مکان حضور داشته باشند، عملیات کاری گسترده‌ای می‌خواهد از این‌رو از دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره نان کرمان تقدیر و تشکر می‌کنم و برگزاری مطلوب این جشنواره نشان می‌دهد، نظم، هماهنگی و تبادل‌نظر خیلی خوبی صورت گرفته است.

تنوری که به‌دنبال ثبت اختراع است

وی با اشاره به اینکه نان خشک محلی طبس را در کارگاهی سنتی و با تنور آجری و کاه‌گلی پخت می‌کنند که سوخت آن گاز است، از طی مراحل ثبت اختراع این تنور خبر می‌دهد.

مکاریان و همسرش که هفتاد بسته نان خشک محلی طبسی را برای عرضه در دومین جشنواره ملی نان به کرمان آورده‌اند از استقبال کرمانی‌ها از این نان راضی هستند.

 

اولین دیدگاه را بنویسید